Bedrukking

Bedrukking

Wij drukken op verschillende wijzen: digitale druk, flexodruk, tampondruk of brandstempelen. Bijna al onze producten kunnen we bedrukken. Zo krijgt uw verpakking, helemaal naar jouw wens, een exclusieve uitstraling. Of het nu gaat om een logo, ontwerp of tekst, alles is mogelijk. Graag geven wij u vrijblijvens advies over de beste drukwijze voor uw product. Bij ons ontvangt u ook een proefdruk van uw ontwerp.

Chocolade-01.jpg

Digitale druk

Wanneer kiezen voor digitaal drukken?

Digitale druk is interessant voor kleinere oplages, snel te leveren, meerdere kleuren zijn mogelijk en relatief goedkoop.

Hoe werkt het?

Het ontwerp wordt vanaf de computer verstuurd naar de printer. Het hout wordt op een plaat gelegd waarboven een printkop beweegt die de inkt op het hout laat vallen. Doordat de inkt valt op het hout is er geen direct contact en kan bijvoorbeeld kleine tekst minder scherp overkomen.

Flexodruk

Wanneer kiezen voor flexodruk?

Grote oplages, haarscherp ten opzichte van digitale druk ook hier zijn meerdere kleuren mogelijk.

Hoe werkt het?

De print die op het hout moet komen staat geprojecteerd op een rol (print rol), deze rol wordt vervolgens langs een andere rol vol inkt gedraaid (inktrol). Een andere rol duwt het hout tegen de print rol aan zodat het ontwerp goed op het hout wordt gedrukt. Door deze techniek komt het hout direct in aanraking met het ontwerp waardoor het haarscherp is.

Tampondruk

Wanneer kiezen voor tampondruk?

Voor het bedrukken van oestermessen en mosselpannen wordt gebruik gemaakt van tampondruk. Dit heeft te maken met de bolling van het product, tampondruk kan zich namelijk buigen op een voorwerp waardoor het bedrukken van logo’s mogelijk is. Het is mogelijk om één of meerdere kleuren te drukken. Per kleur wordt er 1 tampon (rubberen stempel) gebruikt.

Hoe werkt het?

Op een cliché (een metalen plaatje) wordt fotografisch het ontwerp aangebracht. Door de tampon (rubberen stempel) wordt het ontwerp van het cliché overgebracht en bedrukt op het artikel.

Brandstempel

Wanneer kiezen voor een brandstempel?

Branden op hout geeft een mooie natuurlijke uitstraling. Een brandstempel is ideaal voor frequent gebruik/grote oplages houten producten voorzien van uw logo of gegevens.

Hoe werkt het?

Met brandstempels laten we een permanent brandmerk achter in hout. Aan de onderzijde van de brandstempel bevind zich een metaal verwarmingselement, die als het ware het logo brandt in het hout.

INTERESSE?

Heeft u interesse in onze producten? Of heeft u een vraag?
Neem dan contact met ons op.